Italia intră în recesiune economică. Cine urmează?

Recesiunea economică este o fază a ciclului afacerilor considerată ca fiind sinonimă cu scăderea producției, reducere investițiilor și diminuarea activității economice dintr-o țară. De asemenea, se consideră că o economie intră în recesiunea după două trimestre consecutive de scădere a produsului intern brut (PIB). În Italia veștile proaste vin în special din zona industriei și a serviciilor, unde nu se așteaptă creșteri pe termen mediu, totul suprapus peste politicile populiste ale guvernului (care dă vina în principal pe exterior). Sună cunoscut, nu? Analiștii spun că România nu este încă expusă către o recesiune economică, dar nici nu este imună pentru mult timp. Și din păcate, într-o economie fragilă ca cea a României, balanța poate fi înclinată de următorii pași ai guvernului.

Și la nivel global veștile nu sunt îmbucurătoare.

China tocmai a dat publicității cele mai mici date statistice de creștere economică din 1990 până în prezent.

În Statele Unite, în contextul crizei din guvern, a măsurilor populiste luate de administrație și a conflictului comercial cu China, așteptările de creștere economică tind spre zero.

Important este ca o următoare criză financiară să ne prindă pregătiți. Atât în plan personal, cât și în ceea ce privește managementul financiar din firme.


bestvalue.eu

Scrie un comentariu